Un segon plat, ideal per quan tenim convidats, ja que té una elaboració molt senzilla i es pot fer d’un dia per l’altre. El resultat a taula és “per sucar-hi pa”.
Ingredients:
- 1 peça de llom sencera (200gr per persona i segons comensals).
- El suc de 2/3 taronges més 3 o 4 mitges rodanxes per guarnir el plat.
- 3 o 4 cebes (tallades en juliana).
- oli, sal, pebre
Estris: Cassola, fil de cuina per lligar-hi la peça de llom (podem demanar que ens ho facin a la carnisseria).
Preparació
- Posarem la cassola al foc amb l’oli i quan estigui calent hi afegirem la peça de llom, lligada i salpebrada, per a sellar-la per tots costats.
- Seguidament afegirem la ceba tallada en juliana, que es vagi coent mentre es va fent el llom.
- Una vegada el llom ha agafat color, el traiem de la cassola, deixem refredar, el deslliguem i el tallem a rodanxes. Veureu que encara està una mica cru pel centre.
- Amb la ceba, ja ben cuita, pero que no ens ha quedat fosca, afegirem les rodanxes de llom i el suc de les taronges i deixarem que vagi fent “xup, xup” uns 20/30 minut a foc lent.
- Una vegada transcorregut el temps òptim de cocció, ja està llest per servir-lo.
- Posarem el llom en una plata de servir amb la ceba i el suc de les taronges per sobre i les 3 o 4 rodanxes per guarnir. Ja està a punt per treure’l a taula.
BON PROFIT!!!
Deixeu un comentari