AMANIDA D’ESPINACS AMB TARONJA, magrana,formatge i llavors de carabassa
Una amanideta d’hivern plena de color i de vitamines i que es fa en un moment. Aprofita ara que les taronges ja són ben dolces!
Ei, que el formatge feta ja el venen tallat a daus, les fulles d’espinacs les trobes netes dins d’una bossa i les llavors de carbassa també. Poca feina, eh?
Necessitaràs per a cada persona:
- 1 taronja mitjana
- Uns quants daus de formatge feta
- Fulles d’espinacs baby
- Llavors de carbassa
- Granets de magrana
Les quantitats són al teu gust, depèn de com vulguis que es quedin de tips amb l’amanida.
I per a la vinagreta, també per persona:
- 2 cullerades d’oli verge d’olives arbequines
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 culleradeta petita de mostassa
- Un pessic de sal petit
Per començar:
- Fixa’t què diu la bossa d’espinacs. Si són rentats, perfecte. Si no, els has de rentar tu a raig d’aixeta.
- Ara pela la taronja i treu-n’hi tanta part blanca com puguis, que ja saps que amarga una mica. No cal que t’hi matis massa, però com més en treguis, més bonic queda. I la talles a rodanxes. Si no tens un ganivet que talli molt bé, el ganivet de serra del pa et soluciona el tema.
- I desgrana la magrana. Saps com fer-ho ràpid? Doncs mira’t la foto. Parteix la magrana per la meitat, agafa’n una meitat amb la mà oberta i ves-hi donant cops a la closca amb la mà de morter o amb un objecte contundent: els grans cauen sols dins de la teva mà!
Ara fes la vinagreta:
- Posa l’oli, la sal, el suc de llimona, la sal i la mostassa dins d’un pot amb tapa. Sacseja-ho una mica fins que estigui ben barrejat i ja tens la vinagreta acabada. Ei, si no tens cap pot a mà, ho poses tot en un bol i ho bats amb una forquilla, com s’ha fet tota la vida!
Per acabar:
- Posa les rodanxes de taronja al plat, afegeix-hi les fulles rentades d’espinacs, escampa-hi les llavors de carbassa i els granets de magrana. El formatge feta no l’hi posis fins a l’últim moment.
Trucs:
- La vinagreta la serveixes a part per evitar que les fulles es panseixin i així la presentació et queda més xula.
- El punt salat del formatge feta fa un bon contrapunt a la taronja, però si no t’agrada el pots substituir per formatge fresc
BON PROFIT!!!
Deixeu un comentari