AMANIDA D’ESPINACS AMB TARONJA, magrana,formatge i llavors de carabassa

Una amanideta d’hivern plena de color i de vitamines i que es fa en un moment. Aprofita ara que les taronges ja són ben dolces!

Ei, que el formatge feta ja el venen tallat a daus, les fulles d’espinacs les trobes netes dins d’una bossa i les llavors de carbassa també. Poca feina, eh? 

Necessitaràs per a cada persona:

  • 1 taronja mitjana
  • Uns quants daus de formatge feta 
  • Fulles d’espinacs baby
  • Llavors de carbassa
  • Granets de magrana

Les quantitats són al teu gust, depèn de com vulguis que es quedin de tips amb l’amanida.

I per a la vinagreta, també per persona:

  • 2 cullerades d’oli verge d’olives arbequines
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 culleradeta petita de mostassa
  • Un pessic de sal petit

Per començar:

  • Fixa’t què diu la bossa d’espinacs. Si són rentats, perfecte. Si no, els has de rentar tu a raig d’aixeta.
  • Ara pela la taronja i treu-n’hi tanta part blanca com puguis, que ja saps que amarga una mica. No cal que t’hi matis massa, però com més en treguis, més bonic queda. I la talles a rodanxes. Si no tens un ganivet que talli molt bé, el ganivet de serra del pa et soluciona el tema.
  • I desgrana la magrana. Saps com fer-ho ràpid? Doncs mira’t la foto. Parteix la magrana per la meitat, agafa’n una meitat amb la mà oberta i ves-hi donant cops a la closca amb la mà de morter o amb un objecte contundent: els grans cauen sols dins de la teva mà!

Ara fes la vinagreta:

  • Posa l’oli, la sal, el suc de llimona, la sal i la mostassa dins d’un pot amb tapa. Sacseja-ho una mica fins que estigui ben barrejat i ja tens la vinagreta acabada. Ei, si no tens cap pot a mà, ho poses tot en un bol i ho bats amb una forquilla, com s’ha fet tota la vida!

Per acabar:

  • Posa les rodanxes de taronja al plat, afegeix-hi les fulles rentades d’espinacs, escampa-hi les llavors de carbassa i els granets de magrana. El formatge feta no l’hi posis fins a l’últim moment.

Trucs:

  • La vinagreta la serveixes a part per evitar que les fulles es panseixin i així la presentació et queda més xula.
  • El punt salat del formatge feta fa un bon contrapunt a la taronja, però si no t’agrada el pots substituir per formatge fresc

BON PROFIT!!!