Visió

La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc vol ser un punt de referència clau en la vida cultural de Vilassar de Dalt, així com un lloc de trobada que generi interessos i beneficis culturals per als socis i sòcies del Centre.

Missió

La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc és una associació que, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilassar de Dalt i altres entitats i associacions del poble, vetlla i facilita que Vilassar de Dalt tingui una oferta cultural diversa i de qualitat. A més, ofereix als seus socis i sòcies l’ús dels seus espais i instal·lacions, així com avantatges especials per participar en les activitats del Centre.

Organització

La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc, està constituïda per tots els seus socis i sòcies i es gestiona mitjançant l’Assemblea General, la Junta Directiva i les Seccions. La Junta Directiva està constituïda per un president, un vicepresident, un secretari, un tresorer i tres vocals, càrrecs que es renoven cada quatre anys.

Les Seccions estan constituïdes per un nombre determinat de socis i sòcies i tenen per objectiu la promoció d’una temàtica específica entre els associats de l’entitat, així com proposar i dur a terme activitats externes sobre aquesta temàtica.

Què fem?

La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc, d’acord amb els seus propòsits, organitza periòdicament les activitats següents a la sala d’exposicions:

– Dona a conèixer el món de la muntanya i l’alpinisme fent excursions d’alta i mitja muntanya, senderisme, alpinisme hivernal, raquetes de neu, travesses, caminades per conèixer l’entorn (Serralada Litoral), escalada, vies ferrades, excursions culturals, naturalistes i històriques, i excursions familiars

– Exposicions de pintura, fotografia o qualsevol altra expressió artística

– Conferències, lectures poètiques i debats sobre temes d’actualitat, culturals i d’interès social. Col·labora activament amb Àgora, l’aula de formació permanent de Vilassar de Dalt.

– Sopars tertúlia, tasts i altres activitats lúdic gastronòmiques. Sovint en col·laboració amb 1890 NOVA MASSA.

– Concerts de petit format.

– Reunions de les seccions.

També dóna suport a les activitats de les seves seccions i participa en el Consorci Teatral i Cultural La Massa.

Espais i instalacions

El Teatre de La Massa

Dissenyat per l’arquitecte Rafael Guastavino, reconegut internacionalment per les seves aportacions tècniques a la tradicional volta catalana, va ser inaugurat l’any 1881. L’any 1997, amb l’objectiu de facilitar-ne la restauració i la seva posterior gestió, conjuntament amb l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, es crea el Consorci del Centre Teatral i Cultural La Massa. La restauració va ser realitzada pels arquitectes Ignasi Solà Morales, Lluís Dilmé i Xavier Fabré. El nou teatre, amb una capacitat per a 496 persones, va ser inaugurat l’any 2002.]

L’edifici corporatiu va ser construït l’any 1890 i actualment allotja a la planta baixa i primer pis el Cafè de la Massa i al segon pis la sala d’exposicions de la Massa. El Cafè de La Massa es gestiona en règim de lloguer; té servei de bar i de restaurant i ofereix als socis i sòcies del Centre un descompte del 10% en totes les seves consumicions i àpats. Als usuaris de la sala d’exposicions el cafè ofereix servei de begudes, pica-pica, entrepans i càtering amb diverses opcions i pressupostos.

La Sala d’Exposicions de La Massa

És un espai polivalent de més de 200 metres quadrats. Ha estat restaurat i preparat per acollir exposicions de pintura, fotografia o altres suports artístics. La sala té accés amb ascensor, servei de megafonia i capacitat per a una vuitantena de persones. Aquest espai és un lloc ideal per a la realització de conferències, debats, concerts de petit format i celebracions familiars o professionals.

El Rocódrom Germans Estorach

El rocòdrom Germans Estorach és un servei de la Secció de Muntanya de la Massa exclussiu per als seus socis escaladors.

Què costa ser soci de La Massa?

Pots fer-t’n soci i gaudir de les seves activitats pagant la quota anual, aquesta varia segons al teva edat i a ella hauràs d’afegir la que fixin les seves seccions si és el cas que vulguis forma-ne part d’algunes d’elles.