La recepta:

L’única cosa que has de tenir en compte és que no has de remenar les rodanxes de taronja en tota l’estona perquè, com que són primes, si les remenes tens tots els números de trencar-les

Necessitaràs:

  • 2 taronges
  • Aigua calenta per cobrir les taronges
  • 300 ml. de sucre
  • 600 ml. d’aigua mineral (3 gots)

Primer que res:

  • Renta a fons les taronges. Si no són ecològiques, a més,     frega’n bé la pell amb un raspall o amb un fregall.
  • Talla-les a rodanxes, ni primes ni gruixudes.
  • Posa-les en un cassó, cobertes d’aigua calenta, i fes-les bullir durant dos minuts. Això ho fas perquè perdin l’amargor de la pela.
  • LLença l’aigua i escorre bé les rodanxes de taronja.

 

Per continuar:

  • Torna a posar el cassó al foc amb els 600 ml. d’aigua mineral i els 300 gr. de sucre. Foc mig.
  • Quan comenci a bullir, remena-ho, col·loca-hi dintre les rodanxes de taronja, abaixa el foc i que vagin bullint a poc a poc durant 1 hora i 15 minuts. Recorda que no ho hauràs de remenar. Cassola destapada. (si feu teletreball va genial fer aquesta recepta i si no en feu també).
  • Treu les rodanxes amb compte de no trencar-les i guarda-les en un pot de vidre, amb l’almívar que t’ha quedat dins del cassó. Quan siguin fredes, les poses a la nevera, tapades. S’hi conserven molts dies.

Trucs:

  • Quan les vulguis fer servir, col·loca les rodanxes de taronja damunt d’una reixeta perquè s’escorrin i s’assequin una mica. Ei, posa-hi a sota un bocí de paper d’alumini, més que res per recollir els sucs i no empastifar la cuina.
  • L’almíbar que t’ha sobrat no cal que el llencis: el pots fer servir per pintar una pasta de full, per exemple.

 Utilitats:

  • Dins d’un pastís a trossets
  • Pastís de xocolata brillant amb taronja confitada
  • Pastís de taronja
  • Taronges recobertes de xocolata
  • ………i segur que vosaltres sabeu d’altres, compartim?