Brama del Cérvol a Boumort

Carregant Esdeveniments

Brama del Cérvol a Boumort

La brama del cérvol és un espectacle que es pot viure a la reserva de Boumort de mitjans de setembre a mitjans d’octubre. Aquest és l’únic període de l’any en el que aquest majestuós animal entra en zel, per tant els diferents mascles utilitzaran tot tipus d’estratègies per demostrar que són els més forts i així aconseguir reproduir el seu llinatge entre les femelles del grup. El millor moment del dia per gaudir d’aquests espectacles és des del capvespre fins ben entrada la nit.

La sortida a Boumort complementa l’experiència de la brama del cérvol amb dues excursions, una al Cap de Boumort el dissabte i una altra al Cim les Piques el diumenge.

Sortida de Vilassar de Dalt (la Quintana): divendres 22/09/23 a les 16:00

Distància en cotxe fins al Refugi de Cuberes (Cuberes, Pallars Sobirà): 226km – 3h15’

Com arribar al Refugi de Cuberes:

De Vilassar de dalt fins al poble de Taüs, comarca del Alt Urgell. Recomano anar per Coll de Nargó, Organyà, Noves de Segre, La Guàrdia d’Ares i finalment poc abans d’arribar al poble de Taüs hi ha un desviament a l’esquerra (pista sense asfaltar) per anar fins el refugi.

Descripció del refugi

El Refugi de Cuberes o Casa Miró és un refugi de muntanya del terme municipal del Baix Pallars, a la comarca del Pallars Sobirà, dins de l’antic terme de Baén. Està situat a 1478m d’altitud, dins de la reserva del Boumort, als contraforts nord-orientals de la Serra de Cuberes. Aquí passarem el cap de setmana i iniciarem les dues excursions programades.

Logística

  • Arribada al refugi: divendres 22/09 a l’hora de sopar (S’adapten a l’hora que diguem)
  • Règim: Mitja pensió: 46€ (preu per persona i dia)
  • Dinars: S’ha de portar el dinar del dissabte i del diumenge. També es pot encarregar en el refugi un pícnic per 11€ (preu per persona) o un entrepà per 7€ (preu per persona). A Taüs i pels voltants no hi ha cap lloc per poder comprar menjar. El diumenge hi ha la possibilitat de dinar en el refugi.
  • Dormir: Heu de portar llençol, al refugi proporciona les mantes.

Excursions:

  • Dissabte 23/09: PLA A – Cap de Boumort (circular, 930m desnivell pujada i 930m desnivell de baixada, 18km, aprox. 6h30’ (amb parades)).
  • Dissabte 23/09: PLA B – Taús (Les Carbassetes – Refugi Cuberes) (lineal, 400m desnivell pujada i 650m desnivell de baixada, 12km, aprox. 5h (amb parades)).
  • Diumenge 24/09: Cim les Piques (circular, 550m desnivell de pujada i 550m desnivell de baixada, 12km, aprox. 4h30’ (amb parades)).

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

11 + five =

Go to Top