Els avis caminaires van realitzar la primera excursió de l’any a una muntanya tan emblemàtica com és Montserrat. Una de les nostres sòcies, la Isabel Navarra, es va estrenar com a guia i va portar al grup des de Santa Cecilia fins al Monestir de Montserrat, tornant pel camí dels Degotalls. El dia era tan clar que es van poder gaudir d’unes meravelloses vistes. Per descomptat, la sortida va acabar amb un bon àpat!

La formació a la muntanya és vital, per això es va organitzar un curs d’orientació per aprendre a utilitzar unes eines bàsiques com són el mapa i la brúixola. El Sergi Lugo va oferir una sessió teòrica el dissabte per la tarda a l’Espai la Massa i el diumenge va portar al grup al circuit permanent d’orientació de Tagamanent per posar en pràctica els nous coneixements adquirits . Per a molts dels participants va ser un autèntic repte!

La darrera activitat del mes la va organitzar l’Albert Font, el nostre expert en hivernals, concretament en sortides de raquetes de neu. Aquesta vegada ens va portar a Tavascan. El dissabte pel vespre es va anar al Mirador de la Corbiu i un cop es va fer de nit el cel era un espectacle d’estrelles. A la tornada al refugi de la Pleta del Prat els participants van poder gaudir de la part final del concert que realitzaven el grup Mountains of Music. El diumenge es van poder posar en pràctica dos tipus de tècniques, a primera hora els grampons per caminar sobre la neu congelada i a partir de mig matí ja es van poder utilitzar les raquetes. Es va pujar als Estanys de Mascarida, des del mes alt es van poder admirar algunes de les muntanyes més altes de Catalunya, com la Pica d’Estats.