Avis caminaires. Sant Pere de Casserres i Serrat dels moros

Carregant Esdeveniments

El camí es molt fressat i evident amb diferents miradors i, durant una part del recorregut, anem passant per la carena amb unes vistes espectaculars dels meandres del riu Ter, les cingleres de les Guilleries, la plana d’Osona, el Puig de la Força, i el Monestir.
Seguim camí fins el Monestir d’estil romànic, és l’únic de l’orde benedictí de la comarca i és considerat com un dels monuments més excepcionals de l’arquitectura catalana, les seves obres van començar al segle XI. Situat a dalt de la cinglera, a la part interior d’un meandre engorjat i molt pronunciat del Ter, mig envoltat per les aigües del pantà de Sau. El monestir ofereix per 3 euros visites al públic (dilluns tancat) i alberga una exposició de caràcter permanent on s’interpreta la vida dels monjos a Casserres.
Iniciem la tornada seguint el mateix recorregut de l’anada, però quan arribem al Serrat dels Moros, prenem el camí de més cap a la dreta i comencem a pujar fins a dalt del Serrat dels Moros, trobant les restes d’una antiga muralla, abans d’arribar al cim que també ens ofereix bones vistes.

Ruta circular
Distancia a recorrer: 12 km
Desnivell 600 m

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

7 − one =

Go to Top