Aquí tenim les fotografies que enguany il·lustraran el calendari de La Massa CCV 2024. Sis d’elles han estat tirades per votació online, oberta a tots els socis de La Massa, les altres 6 pel jurat del concurs, que ha triat la millor de cadascuna de les categories que es definien a les bases.

Llacuna del Delta de l’Ebre

llacuna del delta

Cap d’any de 2019-2020 a tocar d’una llacuna del Delta de l’Ebre a primera hora del matí, amb el sol provant d’obrir-se camí entre els núvols.

Autora: Montse Tapias

Selecció del jurat. Categoria: paisatge de Catalunya

Tardor a Maine

Maine

Camí del Parc Nacional Acadia (Maine). Els paisatges tardorencs del nord-est dels EUA són formidables. Els colors dels aurons i altres arbres caducifolis ofereixen un gran espectacle natural.

Autora: Pilar Planells

Primera selecció dels socis

Trail al Apalatxes

Apalatxes

Els Apalatxes són un sistema de serralades de l’est d’Amèrica del Nord. La tardor és el millor moment per perdre’s per qualsevol dels nombrosos camins que els recorren i gaudir-ne al màxim.

Autor: Toni Oliva

Selecció del jurat. Categoria: paisatge extra català

Simetries

Simetries

18 de setembre de 2019. Hem sortit de bon matí del Refugi de l’Illa, a Andorra. Un darrere l’altre, els estanys van reflectint l’espectacle de les primeres llums de l’alba.

Autor: Josep Maria Altés

Segona selecció dels socis

La brama del cèrvol

la brama del cervol

Boumort (Pallars). Havent recollit trípode i objectius una tarda d’octubre de 2020, s’esdevé el miracle de contemplar de prop aquest espectacle natural que és la brama del cèrvol.

Autor: Joan casanovas

Selecció del jurat. Categoria: fauna

L’univers en una gota de resina

gota de resina

Vilassar de Dalt. Éstà feta al cirerer del jardí de casa. La gota de resina conté tot l’entorn: el propi arbre on està, la nostra casa, la màquina que fa el retrat.

Autor: Oriol Ferrer

Tercera selecció dels socis

Primavera

la primavera arriba

Aitona. La primavera arriba

Autora: Carme Escós

Selecció del jurat. Categoria: flora

Bordes

Bordes de Pedruel

Bordes abandonades a Pedruel (Sierra de Guara). Primers rajos de sol hivernal entre la boira.

Autor: Toni Hosta

Quarta selecció dels socis.

Voltor picassià

voltor picassià

Boumort (Pallars). L’octubre de 2020 un grup de voltors s’abraona sobre les restes d’un cap de bestiar. La vista se’ns va cap a les cares de les aus que conformen una fesomia picassiana, alhora frontal, alhora de perfil.

Autor: Joan casanovas

Selecció del jurat. Categoria: fotografia més original

Solitud

solitud

Taradell. Un arbre que m’impressiona per la seva majestuositat.

Autora: Lola Hosta

Cinquena selecció dels socis

Amplitud

Al nord del llac de la Bollosa

Al nord del llac de la Bollosa, coma de la Grava (Alta Cerdanya). La zona de la Bollosa m’agrada per l’amplitud dels espais i aquest lloc, els aiguamolls del jove Tet, té el seu encant. El color de l’herba de final d’estiu i els núvols, poca estona més tard es va posar a plovisquejar, creaven aquesta atmosfera de color i llum que fa que t’emocionis fent fotografies.

Autor: Josep Maria Corbella

Selecció del jurat. Categoria: millor tècnica fotogràfica

Cim blanc

gra de fajol

Gra de Fajol (Ripollès). El color blanc brillant del filó de quars del cim del Gra de Fajol contrastava amb els núvols que a migdia anaven creixent i amb les muntanyes de la capçalera del Ter. Aquest blanc coronat amb la creu del cim demanaven la fotografia, que m’agrada per la senzillesa.

Autor: Josep Maria Corbella

Sisena selecció dels socis