A la secció de muntanya hem realitzat durant aquesta primavera excursions per a tots els gustos.

Vam començar passada la Setmana Santa viatjant a les Terres de l’Ebre on ens van rebre amb els braços oberts els amics dels Centres Excursionistes d’Alcanar i Refalgarí de la Sénia. Van compartir amb nosaltres alguns dels seus racons preferits com la Forada de Montsià. Tots vam quedar encantats i amb ganes de repetir!

Al maig, aprofitant la bona ratxa de pluges vam anar a Santa Coloma de Farners per gaudir del ben conservat Castell de Farners i dels Gorgs de Penjacans.

El primer cap de setmana de juny es va tornar a estrenar per terres tarragonines, en aquest cas per la Serra del Montsant. Van ser dos dies de contrastos, el dissabte descobrint les tranquil·les fonts i les impressionants balmes dels voltants de Cabacés. Estant en el Priorat, no ens vam voler perdre l’oportunitat de visitar la Cartoixa d’Escala Dei. El diumenge va ser més aventurer, amb alguna grimpadeta per assolir el Grau de l’Escletxa, entre d’altres.

La darrera excursió abans dels especials d’estiu va ser pel Pirineu per una zona bastant desconeguda de la Cerdanya, com són els Cortals de l’Ingla.

Per descomptat no podem oblidar els dijous amb els avis caminaires i les excursions amb final feliç! Vam anar per terres gironines, primer per la Costa Brava, fent un passeig entre l’Alt i el Baix Empordà. Aquell dia d’abril va ser tant agradable que vam poder finalitzar la sortideta posant els peus en remull a la Platja de Montgó. Al maig vam anar a l’interior i vam caminar pels voltants de l’Estany de Banyoles. Les pluges van fer que els camps estiguessin realment verds i plens de roselles. Va tancar el curs una ruta dedicada a les vinyes per les Gavarres (Calonge), des d’on hi havia unes vistes magnífiques de la Costa Brava.

Quin primer semestre de muntanya més ben aprofitat!

Al juliol hi haurà la clàssica ascensió pels Pirineus, en aquesta ocasió pel Valle de Estós i després la travessa entre dos països a Südtirol (de Sölden a Merano). Com és tradició, el primer dissabte de juliol no podia faltar la Nocturna a Burriac!

El viatge d’agost d’aquest any serà al Valle de Liébana (Cantabria).

Des de la Secció de Muntanya us desitgem un bon estiu, ple de natura i bona companyia!

Carregueu bateries que iniciarem el setembre pujant al mític Pedraforca!