El patrimoni arquitectònic de Vilassar de Dalt un any més va estar inclòs entre les activitats que organitza 48h Open House dedicat en aquesta ocasió a l’arquitectura mediterrània. Es van obrir les portes a diferents cases, cellers, construccions industrials i el Teatre de la Massa.

L’esdeveniment va ser un èxit de participació amb més de dos mil visitants. Vuit van ser les portes que es van obrir al públic: Forns romans de la Fornaca, el celler de can Bruguera, la Nau vella de Can Manyer, la Nau nova de Can Manyer, cases de cos al carrer Santa Engracia, el Teatre de la Massa, Cal notari i Can Banús. Els assistents va valorar molt positivament les visites teatralitzades que es van fer al Teatre La Massa i Cal Notari.

Al Teatre de la Massa d’una manera rigorosa i amena es va posar en escena la història de la construcció del teatre amb l’arquitecte Rafael Guastavino i Moreno l’any 1881. El constructor Pere Basart explicà al públic el disseny de la sala circular coberta amb una cúpula de 17 metres. El Teatre va ser visitat per 300 persones. Acabat l’acte la comitiva va anar a visitar Can Banús i la Nau Vella de Can Manyer.

Cal Notari va ser l’altre visita teatralitzada. La família va sortir a explicar la seva  història i com van arribar a ser els propietaris d’aquesta masia senyorial del s. XVIII. La seva reforma definitiva es va realitzar el 1717, com mostra la inscripció de la porta de fusta. Cal notari conjugà a la perfecció els uso agrícoles entorn del vi, l’habitatge familiar i de prestigi social propi de la nissaga de notaris que hi residien.

Les visites teatralitzades es van fer gràcies a una col·laboració amb persones del Museu, el Casal i la Secció de cultura de La Massa.