Xerrada amb Jordi Cruz i Lluís Tripiana

Carregant Esdeveniments

Meteorologia a l’alta muntanya.
Xerrada amb Jordi Cruz i Lluís Tripiana

Cada hivern hi ha com a mínim una entrada de vent de nord que fa que als cims del Pirineu la sensació tèrmica baixi fins als quaranta graus sota zero. Si a més s’hi afegeix el torb, els paisatges idíl·lics de la serralada poden convertir-se en una trampa mortal que empenyi fins a la mort als muntanyencs desprevinguts, com va passar el 30 de desembre de l’any 2000, quan una dotzena de persones van perdre la vida en el pitjor accident de muntanya que es recorda a la zona.

Pot tornar a passar un accident com el de fa 23 anys? Era previsible? Quines eines tenim a l’abast avui en dia per evitar-ho?

Jordi Cruz Serra, Terrassa 1967, es va llicenciar en Ciències Físiques el 1990 a la UB. Ha sigut presentador del temps a Antena 3 TV, RKOR i Antena 3 Ràdio, professor de Canvi Climàtic i Modelització Climàtica a la UB i professor de Meteorologia a l’escola de Pilots Aerolink de l’Aeroport de Sabadell. Actualment treballa al Servei Meteorològic de Catalunya, feina que compagina amb l’escriptura. A més de ‘3 Nits de Torb i 1 Cap d’Any’, ‘Viento Salvaje’ en castellà, acaba de publicar ’96 hores de juliol i 1 infern, crònica de l’incendi forestal d’Horta de Sant Joan’.

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

3 + 14 =

Go to Top