Travessa d’estiu a Karwendel

Carregant Esdeveniments

El Karwendel és la serralada més àmplia dels Alps calcaris del Tirol septentrional. Quatre cadenes s’estenen d’oest a est; a més, hi ha diverses cadenes marginals i un extens promontori al nord. El terme Karwendel descriu la part dels Alps entre els rius Isar i Inn i el llac Achensee.

La travessa passa per una de les parts més màgiques del parc on hi ha el majestuós “Ahornboden” traduït al català “el terra dels aurons” i una gran quantitat “d’Almen” o “prats de pastura”. És una combinació de les parets de pedra que caracteritzen el Karwendel i el verd dels prats amb el bestiar.

A DESTACAR:
Cal portar sac de dormir i tovallola.

Cal disposar de la llicència D habilitada FEDME cobertura d’assgurança i descomptes als refugis Tölzer Hütte i Falkenhütte del Deuscher Alpenverein. Els altres dos refugis son privats. Els dies 28 i 29 es dorm en albergs.

Dates: del 24 al 30 de juliol
Nivell d’esforç: mig-alt per la durada de la sortida i la necessitat de portar tot l’equipament a sobre. En cas de dubte s’avaluarà personalment la preparació física i resistència amb la col·laboració de l’equip organitzador.
L’equip organitzador es reserva el dret a refusar la participació d’alguna persona d’acord amb l’estipulat a l’article 7 del reglament de la secció de muntanya.

Preu estimat per persona: 800€
Data límit d’inscripció: 5 de febrer.
Nombre de places: 10-12 (s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció).

Programa resumit:

Dia 24: Viatge de Barcelona fins al refugi Tölzer Hütte (1835m)
Arribada a l’hora de sopar. El viatge inclou el vol i els desplaçaments en transports públics fins a la parada d’autobús Aufstieg Tölzer Hutte, des d’aquí hi ha un recorregut d’aproximadament 3:30 hores, amb un desnivell positiu de 957m.

Dia 25: Del refugi Tölzer Hütte (1835m) al refugi Plumsjochhütte (1630m)
Temps de marxa estimat: 7:30h (16,4 km). Desnivell total de pujada: 889m, desnivell total de baixada: 984m (desnivell màxim de pujada: 460m, el recorregut salva diverses pujades i baixades).

Dia 26: Del refugi Plumsjochhütte (1630m) al refugi Binsalm (1502m)
Temps de marxa estimat: 5:00h (14,55 km). Desnivell total de pujada: 417m, desnivell total de baixada: 545m.

Dia 27: Del refugi Binsalm (1502m) al refugi Falkenhütte (1848m)
Temps de marxa estimat: 3:30h (8,30km). Desnivell total de pujada: 621m, desnivell total de baixada: 319m. Optativament, aquesta etapa es pot complementar amb la pujada al Mahnkopf per gaudir de la panoràmica de la paret de pedra Laliderer Falk 5,5km, 246m de desnivell des del refugi Falkenhütte.

Dia 28: Del refugi Falkenhütte (1848) a l’alberg DJH Jugendherberge Bad Tölz Recorregut des del refugi fins al poble Hinterriss. Temps de marxa estimat: 4h40’. Desnivell de baixada: 918m. Desplaçament en transports públics fins a Bad Tölz, poble típic dels prealps bavaresos, el qual té l’arquitectura pròpia de la zona amb els balcons de fusta treballats i les façanes decorades amb frescos.
Sopar al poble i allotjament a l’alberg DJH Jugendherberge Bad Tölz

Dia 29: Visita guiada de la ciutat de Munic
Dinar i sopar a la ciutat
Allotjament a Wombat’s City Hostel Munich HBF

Dia 30: Vol de tornada a Barcelona. Més informació a:

https://www.innsbruck.info/es/senderismo/zonas-de-senderismo/parque-natural-karwendel.html

https://www.acampamos.com/parque-natural-karwendel/

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

2 × 2 =

Go to Top