Sierras de Segura, Las Villas i Cazorla

Carregant Esdeveniments

Enguany per Setmana Santa, ens anem a conèixer una zona del sud d’Espanya bastant desconeguda i realment preciosa. Es tracta de les Sierra de Cazorla, Segura i Les Viles, situades a la província de Jaén.

La sortida es realitzarà en autobus i està previst sortir el divendres dia 31 de març a les 6.00 des de Vilassar de Dalt i el retorn serà el dia 6 d’abril.

Realitzarem quatre excursions que estan pendents de determinar, a més, dedicarem un dia a conèixer la població d’Úbeda i de Baeza que son Patrimoni de la Humanitat, a més de realitzar un tast d’oli d’oliva.

Rutes de senderisme pel Parc Natural de les Serres de Cazorla.

És important aclarir per al que no conegui la zona, que encara que la fama se l’emporta la Serra de Cazorla, el parc natural situat a l’oest de la província està compost per tres serres, Cazorla, Segura i Les Viles.

La unió d’aquestes tres serres conformen el parc Natural més gran d’Espanya i el segon d’Europa, després de la Selva Negra d’Alemanya amb 70 quilòmetres de longitud.

Si bé tots tenim la imatge dels seus cultius d’oliveres i clima bastant sec i calorós a l’estiu, aquesta província té protegit gairebé un terç del seu territori, la qual cosa converteix a Jaén en un pulmó verd a l’interior d’Andalusia.

El Parc Natural Serres de Cazorla, Segura i Les Viles impressiona al visitant pel seu relleu escarpat de mitja muntanya. Parets rocoses de gran altura s’entremesclen amb profundes valls i frondosos boscos de pins llaris. Entre els seus pics destaquen el d’Empanades i Cabanyes amb més de 2.000 metres d’altitud.

L’aigua és un altre dels elements protagonistes d’aquest espai natural, el de major superfície protegida d’Espanya amb les seves 209.920 hectàrees. L’extensa xarxa hidrogràfica existent permet gaudir d’una gran varietat de flora i fauna.

Caminar pels Boscos del Sud (GR-247) és descobrir la més extensa superfície arbrada contínua d’Espanya, és a dir, el Parc Natural Serres de Cazorla, Segura i Les Viles. Recórrer-ho metre a metre és gaudir amb tots els sentits d’aquest gran paradís natural d’Andalusia, per que els senders ens conviden a explorar una de les zones més autèntiques, tranquil·les i muntanyenques d’Espanya. Els seus paisatges, plens de vida i ben conservats, es compten entre els més estimulants del Sud d’Europa.

Les seves muntanyes estan cobertes per immenses pinedes de pi llari i són bressol dels rius Guadalquivir i Segura. En els senders dels Boscos del Sud, els caminants es podem creuar fàcilment amb els de cérvols, daines, cabres salvatges, muflons i senglars, escrutats des del cel per l’àguila real, el voltor lleonat i fins al trencalòs, que ha tornat a aquestes muntanyes com un símbol d’esperança en un futur més sostenible per al nostre planeta.

Allotjament

Aquests dies ens allotjarem en el bonic poble d’Orcera, situat en el centre de la Serra de Segura i aquest serà el nostre punt de sortida per a totes les excursions.
Ens allotjarem en el Cortijo de la Júlia, es tracta d’una casa rural amb diverses casetes i apartaments que estaran ocupats per nosaltres exclusivament.

La casa rural consta de:
5 habitacions de matrimoni.
3 habitacions individuals amb dos llits.
3 sofàs-llit de 120 cm, en el Saló.
1 habitació amb 4 lliteres i 2 llits niu de 105 cm.

Està previst esmorzar cada dia a la Casa Rural, en canvi el dinar i el sopar el realitzarem pel nostre compte.

La valoració d’aquest viatge és aproximadament de 400€ per persona, no està inclòs el preu de la visita guiada ni el tast d’oli, aprox. seran d’uns 18€.

Descarrega’t el dossier complet

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

8 + 19 =

Go to Top