Exposició Re-animar

Carregant Esdeveniments

DISSABTE 6-3: INAUGURACIÓ (12.00-14.00)

Re-animar és un projecte d’art interdisciplinar portat a terme pel Departament de Música de l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt des de l’any 2018. Re-animar acosta l’art contemporani als alumnes a partir de la creació artística (plàstica, musical i literària). A partir d’objectes trobats en tres àmbits (muntanya, mar i poble), els alumnes construeixen per grups, obres plàstiques que serveixen d’inspiració per a la creació de partitures musicals i microrelats. Al llarg del procés s’estableix un diàleg amb els artistes plàstics Mònica Campdepadrós i David Abrodos i amb el compositor contemporani Gerard Valverde per guiar i assessorar als alumnes. El projecte culmina amb una exposició on es presenten totes les obres creades pels alumnes i on cada obra pot ser escoltada mitjançant un link que s’obre a partir d’un codi QR. Aquest projecte ha estat guardonat amb un dels Premis Baldiri Reixac de la categoria estímul l’any 2019 i s’ha presentat a les segones  Jornades d’Innovació Pedagògica a la UAB el maig del 2019 i al Màster per a Proefessors de Secundària de la UAB el gener del 2021. També forma part del programa d’innovació pedagògica del Departament d’Ensenyament “araArt”.

DIES I HORES D’OBERTURA: 6,7,13,14,20 i 21 de març de 12.00-14.00 i de 18.00-20.00.

Durant el període que estarà muntada l’exposició, podran passar durant els matins les diferents classes de l’Institut per fer una visita a l’exposició.

Activitats paral·leles:

Estem preparant les PRIMERES JORNADES RE-ANIMAR a l’institut Jaume Almera on els professors des de la seva matèria faran activitats relacionades amb el projecte durant les dues setmanes  del 6 al 21 de març.

Els professors responsables han començat a parlar amb l’equip impulsor “Àgora” de Vilassar de Dalt per tal de poder portar un conferenciant relacionat amb la temàtica de Re-animar i poder fer un acte en directe i en streaming.

S’està mirant de fer uns vídeos per fer difusió de l’exposició i de tot el procés creatiu. Inicialment s’estan realitzant diàlegs amb els artistes i els alumnes tipus entrevistes dels que es faran uns vídeos breus.

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

3 × 4 =

Go to Top