Matinal avis caminaires: Hospital de Sang (Serra de l’Obac)

Carregant Esdeveniments

Degut a les restriccions COVID aquesta sortida és exclusiva per a membres federats de la secció de muntanya de La Massa.

Imprescindible portar la llicència 2021

Excursió per la Serra de l’Obac, que està situada entre les comarques del Bages i el Vallès Occidental. Pertany a la part nord de la Serralada Prelitoral Catalana i forma una unitat geogràfica amb el veí massís de Sant Llorenç del Munt.

Entre d’altres visitarem aquests punts d’interés: Balma de la Porquerissa, un dels indrets més espectaculars de l’Obac, amb les seves espectaculars vistes dels Castellots de Tanca, el Paller de Tot l’Any i l’imponent muntanya de Montserrat al fons dominant-ho tot plegat. L’Hospital de sang es troba dins d’una escletxa de la roca que té forma de V invertida. Aquest és una cavitat triangular obrada a banda i banda que serví com a hospital de campanya per atendre els ferits en les guerres Carlines del segle XIX , que va enfrontar els absolutistes, a favor dels Borbons i els liberals, partidaris d’Isabel II d’Espanya, pel domini de la nació. Trobem restes del que devien ser els murs o separacions interiors. Turó de la Cort Fosca (826 m) amb bones vistes cap a la zona de Mura al nord i als Castellots de Tanca al sud i l’Alzina del Vent o Alzina Bonica amb un perímetre de 2,80 metres, per 11 metres d’alçada; aquest arbre és un exemplar centenari.

Nombre màxim d’assistents: 15 persones

Hora de sortida: 7:45 AM, de l’aparcament de La Quintana.

Cal que porteu el vostre vehicle.

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

9 + 20 =

Go to Top