Arbolí, riu Siurana i Gorgs de la Febró

Carregant Esdeveniments

Les dues jornades es plantegen com una activitat de tot el cap de setmana pels rius i gorgs de la Serra de Prades, però són dues rutes circulars que es poden fer independentment o ambdues. Queda a opció de cadascú inscriure’s a les dues o només a una d’elles.

En cas de voler fer les dues excursions es preveu l’allotjament a l’hostal de La Perdiu, al poble de La Febró, aproximadament a 6,8 kms de Prades. El preu és de 40€ a mitja pensió.

La inscripció a Entràpolis és única però per a organitzar bé la logística i fer la reserva a l’hostal us agrairem que ens confirmeu la vostra opció amb…

Excursió organitzada amb el següent itinerari:

30/3 – Arbolí, Riu dels Gorgs, riu Siurana, grau de Vincabrer, ermita de Sant Pau i Arbolí.
1/5 – Gorgs de la Febró a la Serra de Prades

El punt d’inici és al bonic poblet d’Arbolí (714m), amb un petit i còmode aparcament abans de l’entrada. Ja en Ramon Berenguer IV en parlava. D’altra banda el nom, que està documentat el 1263 com Herbulino, és d’origen incert i va derivar fins que cap el 1600 ja s’anomenava Arbolí. Una informació d’interès és que cap el segle XIII hi funcionava una comuna càtara, provinent d’Occitània. He trobat informació que tres dels seus membres foren condemnats el 1262, la qual cosa o bé desmentiria el tradicional respecte dels sobirans catalans envers els càtars, o bé es tracta d’una informació poc precisa. Una altra informació que he trobat és que els seus habitants van ser exonerats de pagar les dècimes, el que vindria a significar que es tractava d’un poble molt pobre, ja que no havia assolit la quantitat necessària.

Enfilem, seguint, primer, el GR i el PR que surten del poble i aviat el camí es veu empedrat i en un bon tram molt ben conservat. És l’antic camí de ferradura que anava des d’Arbolí fins al poble de Gallicant. Deixem, doncs, el poble, que ja veiem a sota nostra enclotat i arrecerat entre el serrat dels Colls i el barranc d’Arbolí. Destaca el campanar, de bonica planta, de l’església de Sant Andreu, neoclàssica,…

Aquesta ruta circular per les Gorgues o Gorgs de La Febró, passa primer pel riu Ciurana i després pel riu Febró. Està situada en plena Sierra de la Mussara i podrem gaudir d’unes espectaculars vistes, a més d’uns increïbles gorgs. No estarà de més portar el banyador pels que s’atreveixin a banyar-se en aigües fredes.

La sortida de la ruta es realitza des d’un ampli pàrquing que hi ha a l’entrada de la localitat de La Febró i per a iniciar la marxa creuarem el poble fins al final on veurem cartells indicadors que marquen l’inici de la ruta.

Un cop finalitzada la caminada de diumenge al Gorgs de la Febró cap a la 1 del migdia, agafarem els  cotxes i anirem a dinar als imponents i espectaculars Avencs de la Febró. Podem aparcar al Coll de les Pinedes ubicat en el kilòmetre 22 de la carretera T-704 (distant 8 km del poble de La Febró) i caminar 1,5 km fins als avencs i allà dinarem amb calma a l’ombra tot gaudint de beguda que hauríem deixat en fresc i de la vista de les les majestuoses parets que ens envolten aquest indret tan peculiar de la naturalesa.

Arbolí, Siurana i Gorgs de la Febró

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

six + seven =

Go to Top