Coll Formic-Sant Segimon-Matagalls-Sant Bernat del Montseny

Carregant Esdeveniments

SORTIDA EXCLUSIVA PER A MEMBRES DE LA SECCIÓ DE MUNTANYA

Data màxima d’inscripció: 9 de juny

Nombre màxim d’asistents: 16

Sortida de l’aparcament de La Quintana a les 7 del matí.

OPORTUNAMENT S’INFORMARÀ DEL LLOC I EL PREU PREVIST PEL DINAR

La ruta que ens portarà fins a Sant Segimon coincideix en el primer tram amb la del Matagalls i continua per una pista que va resseguint la falda occidental del massís passant per Pla d’en Bessa, Sot de les Estrelles, la font de Sant Miquel dels Sants fins al santuari que està en fase de rehabilitació des de fa anys.

Des del Santuari de Sant Segimon (1230 m) accedirem en direcció al cim del Matagalls pujant a una autèntica talaia construïda el segle XVI en un indret vertiginós: l’ermita de Sant Miquel dels Barretons amb precioses vistes sobre Viladrau, la plana de Vic i el Pirineu.

A 1555 m passem per la Font de Matagalls, que raja dins un cobert d’obra. Abans d’arribar al cim passem pel Collet del Prat Xic (1590 m) i pel Pla de les Saleres o les Saleres Velles (1645 m).

El Matagalls és una muntanya de 1.698 metres del Massís del Montseny que es troba entre els municipis del Brull i Viladrau a Osona, i el del Montseny al Vallès Oriental. Al cim s’hi pot trobar un vèrtex geodèsic, juntament amb una creu de dimensions considerables, dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.  Per devallar després cap a l’ermita de Sant Bernat.

Altres informacions d’interés: al ser una ruta lineal amb més desnivell de baixada que no pas de pujada, abans d’arribar a Collformic deixarem algun cotxe a l’aparcament al costat de la carretera al peu de Sant Bernat on acabarem l’excursió per anar a buscar els cotxes al punt d’inici de la caminada a Collformic. Esmorzarem a la nova hospederia (servei de cafeteria) rehabilitada de Sant Segimon i dinarem en un restaurant possiblement al poble de Montseny d’Amunt. Caldrà però que els xofers s’avancin en el camí de baixada a Sant Bernat  per anar a buscar els cotxes que hem deixat a Collformic i recollir la resta de la colla per anar a dinar una mica més avall o baixem a xino xano fins a Montseny d’Amunt i anem a buscar cotxes en acabat de dinar.

Comparteix-me!

Deixeu un comentari

three × four =

Go to Top