Carregant Esdeveniments
La realització d’aquesta activitat està condicionada per les restriccions generals i les que afecten particularment a les activitats de muntanya a causa de la COVID19. Estigueu atents a les informacions que publicarem les dates immediatament properes a la de l’excursió al respecte i la possibilitat de participar-hi.
FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

Sortida exclusiva per a membres federats de la Secció de Muntanya de La Massa (veure nota mesures especials COVID19). Mentre estiguin actives les restriccions per la pandèmia COVID19 a les excursions NOMÉS S’ADMETRÀ LA PARTICIPACIÓ DE MEMBRES DE LA SECCIÓ DE MUNTANYA en possessió de la LLICÈNCIA FEDERATIVA 2021.

FORMULARI PER DEMANAR LA LLICÈNCIA FEDERATIVA 2021
  • Temps de marxa (sense parades): 4h15′
  • Distància: 13,28 km
  • Hora de sortida: 7 del matí, des de l’aparcament de La Quintana (Vilassar de Dalt)
  • Nombre màxim de participants: 16 (inclós el guia)
  • Termini màxim d’inscripció: 7 d’abril. Les places s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció.
  • Preu d’inscripció: 3€ Pagament amb targeta.
PAGAR AMB TARGETA

Informació detallada a la…

FITXA TÈCNICA

Descripció ruta:

A Collformic hi ha una zona d’aparcament per deixar el cotxe i diversos cartells ens informen dels itineraris que es poden fer i de les recomanacions per endinsar-nos en aquest espai natural protegit. Collformic, a 1.145 metres d’altitud, representa el límit entre les comarques del Vallès Oriental i Osona, i com a coll elevat fa de partició d’aigües. És un indret d’on surten múltiples excursions. La ruta que ens portarà fins a Sant Segimon coincideix en el primer tram amb la del Matagalls i continua per una pista que va resseguint la falda occidental del massís passant per Pla d’en Bessa, Sot de les Estrelles, la font de Sant Miquel dels Sants fins al monestir que està en fase de rehabilitació des de fa anys.
L’origen d’aquest santuari es remunta al segle XIII, quan es va construir una capella tot aprofitant la cova que, segons diu la tradició, va ser habitada per Segimon, rei de Borgonya, que hi va fer vida d’ermità.

Des del Santuari de Sant Segimon (1230 m) accedirem en direcció al cim del Matagalls pujant a una autèntica talaia construïda el segle XVI en un indret vertiginós: l’ermita de Sant Miquel dels Barretons amb precioses vistes sobre Viladrau, la plana de Vic i el Pirineu. Aquesta ruta que segueix la carena fins el cim està senyalitzada amb el PR C-205. El camí està en pitjor estat, ja que no és tan freqüentat. Es passa pel Coll de Saprunera (1396 m), pel Pla dels Ginebres (1500 m) i pel Collet de la Font de Matagalls (1561 m). A 1555 m passem per la Font de Matagalls, que raja dins un cobert d’obra. Abans d’arribar al cim passem pel Collet del Prat Xic (1590 m) i pel Pla de les Saleres o les Saleres Velles (1645 m).

El Matagalls és una muntanya de 1.698 metres del Massís del Montseny que es troba entre els municipis del Brull i Viladrau a Osona, i el del Montseny al Vallès Oriental. Al cim s’hi pot trobar un vèrtex geodèsic, juntament amb una creu de dimensions considerables, dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.

Ruta de baixada: Collet de l’Home Mort (1.639 m), Turó de la Bandera, Puig Sacreu,  Pla Soliva de Dalt (1.495 m) a la capçalera de la riera de Teix, i seguirem per forta baixada i travessant algun pedregar fins el Pla Soliva de Baix, el Collell (1.280 m), arribant al Pla Safagella (1.160 m), cobert per una catifa de falgueres d’un verd radiant, fins el coll Sa Rabassa, el Serrat Vermell. Arribem a l’ermita de Sant Bernat – Hotel Husa ( 842 m)

Altres informacions d’interés: al ser una ruta lineal, abans d’arribar a Collformic deixarem algun cotxe a l’aparcament al costat de la carretera al peu de Sant Bernat on acabarem l’excursió per anar a buscar els cotxes al punt d’inici de la caminada a Collformic. Esmorzarem a la nova hospederia rehabilitada de Sant Segimon i dinarem del que portem a la motxilla a Sant Bernat abans d’acabar l’excursió i anar a buscar els cotxes.

MESURES ESPECIALS COVID19

Degut a la situació sanitària el Govern de Catalunya, a través del PROCICAT, te establertes les següents mesures per a la realització d’activitats esportives a l’aire lliure.

Per descarregar aquest protocol clica la imatge

Tanmateix a aquestes mesures se sumen les possibles restriccions al desplaçament entre territoris que en cada moment estiguin actives.

Per participar en aquesta excursió has de confirmar el teu estat de salut i la conformitat amb les normes de participació omplint aquesta

DECLARACIÓ RESPONSABLE

i lliurar-lo a l’organitzador a la reunió prèvia de la sortida o el dia de l’excursió si no has pogut fer-ho abans.

Go to Top