Aquest passat diumenge 26 de març ha tingut lloc la segona etapa de la Transmaresme 2023, que com a la edició anterior ha comptat amb més de seixanta participants, ha enllaçat el final de l’etapa anterior, la Font del Montnegre amb l’àrea d’esbarjo del Corredor, amb un recorregut de prop de 20 kilòmetres.

La Transmaresme és una ruta senderista sorgida de la col·laboració dels diversos clubs excursionistes de la vegueria del Maresme arrel de la iniciativa de la Secció de Muntanya de La Massa CCV, que va decidir incorporar aquest projecte, ideat inicialment en el sí de les reunions de vegueria, abans de la pandèmia del 2020, i que té com a objectiu la descoberta activa dels valors paisatgístics, culturals, geològics, històrics i patrimonials dels que la Serralada Litoral n’és especialment rica. Valors que quedaran recollits en una guia online que quedarà a disposició de tots aquells trescaires que vulguin recórrer aquest traçat.

Des de l’inici de la ruta, a Coll de Basse (Tordera) fins al seu punt final a Montgat, la Transmaresme està concebuda com a una ruta senderista que es pot realitzar tot l’any, per etapes o tota sencera a peu, corrent o practicant marxa nòrdica.

Aquesta primera edició, coorganitzada pels clubs Calella Marxa, Club Excursionista Teià, Club Excursionista Tiana, Grup de Muntanya Argentona i Secció de muntanya de La Massa, té com a finalitat el recull de tota la informació necessària per a posar-la posteriorment a disposició de tots els esportistes que en un futur vulguin fer la travessa de la Serralada Litoral al seu pas pel Maresme. Aquesta informació es publicarà posteriorment en versió digital en un espai web que facilitarà la seva consulta.

Als mesos d’octubre i novembre es faran les etapes restants: la tercera, que enllaçarà el punt final de la segona al Corredor i Canyamars amb el Coll de Gironella, a Cabrils, i finalment la quarta que des d’aquest darrer punt ens portarà fins Montgat.