En el marc del Projecte Re-animar, els alumnes de l’ESO de l’Institut Jaume Almera han fet un treball de creació a partir de la brossa que han recollit de l’entorn. Han començat amb la creació d’obres plàstiques que han servit d’inspiració per la composició de partitures musicals i micro-relats. Tota aquesta producció es mostrarà a sala d’exposicions de La Massa del 6 al 20 de març i cada obra plàstica anirà acompanyada d’un codi QR que permetrà escoltar la música que ha inspirat, així com dels micro-relats que s’hagin escrit. Així és com Re-animen els objectes recuperats de la brossa i els donen una nova ànima gràcies a la mirada de l’art.

Àgora ha volgut col·laborar en el projecte i és per això que, a més de convidar-te a visitar l’exposició, ha organitzat una conferència del professor Antoni Luna al Casal, el dimarts 16 de març a les 19h, amb el títol “TERRITORIS CREATIUS. La relació entre les arts i el territori”. En els darrers anys una sèrie d’artistes catalans han fet diverses intervencions en el territori com a denúncia de diferents problemes que l’afecten, des de l’abandonament d’una bona part de la nostra geografia fins als efectes del canvi climàtic. En la seva xerrada, el professor Antoni Luna analitzarà algunes d’aquestes activitats alhora creatives i reivindicatives.

Antoni Luna, doctor en geografia, és coordinador de Global Studies a la Universitat Pompeu Fabra. La seva xerrada s’afegeix al programa anual del curs ÀGORA però, tractant-se d’una col·laboració amb l’Institut, és oberta a tothom. Com de costum, seguirem les mesures de protecció i prevenció necessàries: desinfecció del local, distància, mascareta, control de temperatura, ventilació de la sala (cal que ens abriguem!) i aforament limitat. Per això cal que confirmis la teva assistència. Per fer-ho, clica AQUÍ.

La conferència també serà retransmesa en línia al canal de YouTube d’Àgora. T’adjuntem el cartell de la conferència, per si en vols fer difusió, així com el de la mostra, amb els horaris.