Aquest any 2024, arrel del bon rotllo i èxit de la Transmaresme 2023 amb els altres clubs excursionistes maresmencs, hem decidit fer excursions conjuntes, com la que ens van organitzar els amics de Calella Marxa, el dissabte 3 de febrer. En Joan i en Lluis ens van preparar una magnífica matinal pel terme de Tordera, on vam poder descobrir espais emblemàtics com la Cova Cavorca o Balma dels Tortosins.

Els avis caminaires, en aquesta ocasió guiats per la veterana Dolors Mas, van fer una ruta circular pel Parc del Castell de Montesquiu. Cal ressaltar el Collet de la Mongia, des d’on hi ha unes vistes magnífiques i el Castell de Besora, que malgrat estar en ruïnes, amaga un que altre secret. En definitiva, una bona combinació de muntanya i patrimoni!

El nostre estimat Toni Hosta ens va obsequiar amb una excursió lineal per descobrir la Sèquia de Manresa, per qui no la conegui, és aquell canal del segle XIV que encara subministra l’aigua a Manresa i rodalies. El més interessant d’aquesta ruta és la varietat de paisatges que s’arriben a veure durant els seus 24km. És com fer un petit viatge a la Catalunya interior feudal.

La darrera sortida del mes va ser al Berguedà, concretament a la Serra de Picancel, entre Vilada i Borredà, per reviure alguns dels camins utilitzats pels maquis en el passat. La coordinadora Rosa Forcadell va ser l’encarregada de guiar aquesta excursió amb dues parts ben diferenciades, una de bosc obac i l’altra de carena aèria amb vistes de la Quar i el Pedraforca, entre d’altres.